Formació continuada. El trastorn de conversió.

conversius

El Trastorn de Conversió, conegut actualment com Trastorn de símptomes Neurològics Funcionals (TNF) des de la publicació de la cinquena edició del DSM (Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals de l’Associació Americana de Psiquiatria), es caracteritza per la presència de símptomes que afecten a les funcions motores voluntàries o sensorials i que no són congruents amb cap malaltia neurològica o mèdica reconeguda. Els símptomes típics inclouen debilitat, paràlisis, convulsions no epilèptiques, moviments anormals, incoordinació motora, afonia, anestesia, ceguera o sordesa entre d’altres. Els símptomes que pateixen aquests nens o adolescents són reals, provoquen un important deteriorament de la seva qualitat de vida i tenen un major risc de patir complicacions greus com el fracàs escolar, l’aïllament social, la discapacitat física o la morbiditat psiquiàtrica.

Estem per tant davant d’una patologia amb simptomatologia molt variada, de difícil diagnòstic i que sovint porta a innecessaris exàmens mèdics que acaben per generar una major càrrega emocional als nens i pares i suposen un alt cost sanitari. A causa de la diversitat de símptomes que poden presentar i la varietat i complexitat de la possibles causes, l’abordatge d’aquest trastorn es multidisciplinari i requereix la col·laboració de diferents professionals de la salut (neuròleg, psiquiatra, psicòleg infanto-juvenil, fisioterapeuta i/o logopeda).

Recentment s’ha produït un augment de l’interès dels clínics pel TNF i s´han obert noves línies d’investigació. Les noves troballes científiques estan influint en com els pacients són diagnosticats i tractats.

La inscripció d’aquest curs romandrà oberta del 9 de març de 2018 al 22 de març de 2018.

ATENCIÓ l’horari del curs serà de 9h a 13h i de 14:30h a 16:30h

Trobareu més informació aquí.